Dakpanklassen

Als je na groep 8 nog niet zeker weet of je past in een mavo-, havo- of atheneumklas, kun jij bij ons op school die keuze nog twee jaar uitstellen. In de brugklas en in de tweede klas hebben we namelijk dakpanklassen.

In de dakpanklas krijg je les op het hoogste niveau. Zit in je mavo/havo-klas, dan krijg je les op havo-niveau. Kom je in de havo/atheneum-klas, dan krijg je les op atheneumniveau. Je krijgt twee jaar de tijd om te ontdekken of dit onderwijsniveau bij jou past. Na die twee jaar wordt bepaald welke leerroute (mavo, havo, atheneum) je gaat volgen in de derde klas.

VOORWAARDEN

Hiervoor heb je allereerst een gemengd advies nodig van je basisschool. Je leerkracht moet in jou de mogelijkheden zien om het op een hoger niveau te gaan proberen. Hij of zij kan je ook alles vertellen over wat nog meer belangrijk is voor een advies voor de dakpanklas.

Onze eerste ervaringen zijn vooral dat kinderen met een gemengd advies zich optrekken aan het hogere niveau en zo meer uit zichzelf halen. In de dakpanklassen zitten zowel leerlingen met een gemengd advies, als met een eenduidig advies. Blijkt het niveau - bij bepaalde vakken - toch te hoog, dan bieden we maatwerk voor de leerling. Na de brugklas gaat in principe iedere leerling over naar de tweede dakpanklas.