Stijlmodules

Stijlmodules

Stijlmodules

Ondernemend leren gaat na de Stijllessen in de onderbouw door in de vorm van Stijlmodules in de bovenbouw. Leerlingen van alle niveaus kiezen aan het begin van het schooljaar uit ruim 50 verschillende modules en stellen zo voor (bijna) alle donderdagmiddagen in het jaar hun gepersonaliseerde lesprogramma samen. Wat zou jij willen leren en ontdekken?

Gastdocenten

Voor de inhoud van de Stijlmodules halen wij letterlijk de buitenwereld de school in. Gastdocenten uit allerlei organisaties en bedrijven laten de leerlingen op interactieve wijze kennis maken met hun vak. Zo krijgen de leerlingen een uniek inkijkje in de maatschappij, verbreden en verdiepen zij hun kennis en ontwikkelen zij zich op het gebied van burgerschap. Van leerlingen verwachten wij een nieuwsgierige, initiatiefrijke en kritische houding om zo een goed beeld van zichzelf te krijgen.

 

Word je onze gastdocent?

Het doel van het Rietveld Lyceum is eigentijds, betekenisvol onderwijs te bieden. Dit realiseren wij door de buitenwereld naar binnen te halen en de leerlingen naar buiten te brengen. De leerlingen maken op interactieve wijze kennis met de maatschappij, verbreden en verdiepen hun kennis en ontwikkelen zich op het gebied van burgerschap; leren van en met elkaar.

De stijlmodules in de bovenbouw van de MAVO, HAVO en het VWO dragen bij aan het realiseren van dit doel. De stijlmodules zijn lessen gegeven door gastdocenten en verschillende docenten van het Rietveld Lyceum. Deze lessen vinden elke donderdagmiddag plaats met uitzondering van vakanties, toetsweken en bijzondere activiteiten. 

Heb je een interessant verhaal om te delen met onze leerlingen? Stuur dan een e-mail naar stijlmodules@rietveldlyceum.nl of neem contact op.