Dakpanklassen

Dakpanklassen

Dakpanklassen

Dit schooljaar zijn wij gestart wij met dakpanklassen havo/mavo en atheneum/havo in de brugklas.

In deze klassen wordt lesgegeven op het hoogste leerniveau. Naast de dakpanklassen is er een reguliere mavo-brugklas en een gymnasiumklas. Pas na twee jaar in een dakpanklas wordt de keuze gemaakt voor de best passende leerroute. 

Motivatie

Het Rietveld Lyceum wil alle leerlingen de kans bieden om op het juiste leerniveau terecht te komen. We bieden daarom twee schooljaren aan om te ondervinden welke leerroute past bij wat een leerling kan en wil. 

Q Wat is een dakpanklas?

A Een dakpanklas is een klas waarin leerlingen zitten met een gemengd advies en leerlingen met een advies op het hoogste niveau van de dakpanklas. In deze dakpanklas worden de deuren opengezet voor de verschillende leerroutes. Je krijgt twee jaar de tijd om de voor jou best passende leerroute te ontdekken. In de dakpanklas krijg jij les op het hoogste niveau.

Q Waarom dakpanklassen?

A Op het Rietveld Lyceum staat persoonlijke ontwikkeling centraal. We bieden jou daarom twee schooljaren aan om te ondervinden welke leerroute past bij wat jij kunt en wilt. Door les te krijgen op het hoogste niveau van de dakpanklas, halen we het beste in jou naar boven. 

Q Hoe wordt bepaald in welke klas je komt?

A Het Rietveld Lyceum volgt altijd het advies van de basisschool dat ons een totaalbeeld geeft van wat jij kunt (intelligentie), wilt (motivatie), presteert (niveau) en doet (gedrag). 

Advies - Leerroute

mavo – mavo 

mavo/havo – havo-d

havo – havo-d

havo/vwo – atheneum-d

vwo/gymnasium – atheneum/gymnasium

gymnasium – gymnasium

Q Hoe merk ik dat ik in een dakpanklas zit?

A Je krijgt les op het hoogste niveau van de dakpanklas. Zit je dus met een mavo/havo-advies in havo-d, dan volg je de leerroute havo. Je krijgt les, maakt toetsen en krijgt een rapport op dit niveau. Dit geldt ook voor atheneum-d, deze leerlingen volgen de leerroute atheneum. 

Q Hoe krijg ik inzicht in mijn vorderingen?

A Je krijgt beoordelingen en cijfers voor opdrachten en toetsen en je houdt je vorderingen bij in een digitaal portfolio. Zo hebben jij en je ouders en uiteraard je mentor, altijd inzicht in hoe jij je ontwikkelt. Regelmatig maken jullie samen de balans op.

Q Is op- of afstroom mogelijk?

A Aan het eind van elk schooljaar is op- of afstroom naar een andere klas mogelijk. Als blijkt dat je toch niet in de juiste klas zit, begeleiden we je zo goed mogelijk naar de juiste leerroute. Uiteraard altijd in overleg. 

Q En ná de dakpanklas?

A Je zit de eerste twee jaar in dezelfde dakpanklas, met dezelfde leerlingen en dezelfde mentor. Na het tweede jaar wordt je leerroute bepaald. Je mentor is hier als coach bij betrokken. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Namen nieuwe scholen bekend

De namen van de twee nieuwe scholen zijn Houtkamp college en Panora Lyceum

Lees meer

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Lees meer

Dakpanklassen

Dit schooljaar zijn wij gestart wij met dakpanklassen havo/mavo en atheneum/havo in de brugklas.

Lees meer