Stijllessen

Naast je gewone vakken heb je bij ons op school twee blokuren per week Stijllessen. Je werkt dan aan vakoverstijgende projecten over dat wat jij interessant vindt! Je maakt in de brugklas kennis met alle vier de Stijlen; Sport, Wereld, Exact en Kunst. Bij alle vier de Stijlen is een ondernemende houding belangrijk. We verwachten dat je actief en nieuwsgierig bent en het initiatief neemt om te kiezen wat jij zelf graag wilt ontdekken of leren. Je leert niet uit boeken, maar vooral door te doen! Zo werk je aan vaardigheden als organiseren, presenteren, maar ook samenwerken, reflecteren en kritisch nadenken.

Je volgt elke Stijl gedurende één periode van 9 weken. Aan het eind van de brugklas kies je welke Stijl het beste bij jou past, en waarin je je verder wilt ontwikkelen. In de tweede klas volg je die Stijl dan het hele jaar, twee blokuren per week. Havo en vwo-leerlingen volgen hun stijl ook nog in het derde leerjaar. Voor de Stijllessen houd je een portfolio bij van je vorderingen en ontwikkeling.

Elke Stijl sluit projecten op een bijzondere manier af, bijvoorbeeld met een restaurantmiddag van WereldStijl, of een circusvoorstelling van de SportStijl. Volg ons op Facebook om de foto’s hiervan te zien!